Nyelvválasztás
Mesterséges szinezék és szintetikus anyagok nélkül

A Fürdősók lehetővé teszik, hogy a só és a gyógynövények számos jótékony  hatását kipróbálhassuk, méghozzá saját kádunkban. Segít elérni az idegrendszer általános megnyugtatását, megszünteti a szellemi és testi túlterheltséget, javítja az élettónust és csökkenti a mozgásszervi fájdalmakat.

leirás
cosA kosárban: 0 termék, értékben 0 RON

Mi rendkívül szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen országunk gazdag termál-és gyógyvízkészlettel rendelkezik, melyek vizeinek ásványi anyag gazdagsága az ősi Pannon - tenger maradványának köszönhető.

Nátrium kloridot, vagyis a sót leginkább sósvizekben találhatunk, mely alkalmas nőgyógyászati és urológiai bántalmak kezelésére.

A parajdi sósviz hatása még szélesebb spektrumú , éppen ezért ezt már nem csak az előbb említett panaszok kezelésére használhatják, hanem hatásos a mozgásszervi megbetegedésekben, ízületi bántalmakban is.

Ha a só és a víz kapcsolatát elemezzük, akkor nem maradhat ki a sorból a  sosvíz sem, amely a magas nátrium klorid tartalma mellett, tartalmaz még nagy mennyiségben kálciumot, magnéziumot, különféle vas ionokat, illetve szerves anyagokat, mint például iszap, illetve értékes növényi összetevőket és nyomelemeket is.

A sósviz lassítja bőrünk öregedési folyamatait, mivel fokozza a sejtek megújulását, s erősíti a kötőszövetet (regeneráló hatás).

A parajdi sónak fertőtlenítő hatása is van. Mindemellett sós párája a légúti allergiában szenvedőknek nyújthat enyhülést. Kiváló természetes bőrápoló szer, számos bőrbetegségben áldásos hatású, s leginkább kozmetikai célokra alkalmas.

A sóban gazdag vizek legtöbbjére jellemző, hogy a fürdőzés közben az esszenciális nyomelemek fokozzák a sejtek anyagcseréjét, tágítják az ereket, ezáltal egyfajta méregtelenítő hatást fejtenek ki. A sósvízben való fürdőzés tisztítja, kondicionálja a bőrt, gyulladáscsökkentő, szarurétegfoldó, bőrnyálkahártya fertőtlenítő, hámosító hatása van.

Orvosi vizsgálatok tanúsítják, hogy ha testhőmérsékletű nyomelemekben és sóban gazdag vízben fürdőzünk, akkor a fürdés után már két óra múlva a vérünkben megtalálhatóak lesznek a vízből bőrön át felszívódott jótékony hatású anyagok.

A méregtelenítő hatást fokozhatjuk, ha só felhasználásával készítünk só pakolást, só masszát (só és víz keveréke, massza állagúra keverve), mellyel körkörös mozdulatokat használva bedörzsölhetjük testünket, főleg a kritikus pontokat, has, fenék, derék, combok, felkarok területeit (esetleg használhatunk  szivacsot ehhez a bedörzsöléshez). Így erősítjük a kötőszöveteinket, a sós dörzsölés serkentőleg hat a bőrre, s előmozdítja az izzadást, amely pedig a méregtelenítést segíti elő, s fokozza a vérkeringést. Ha már alaposan megizzasztottuk magunkat, s átdörzsöltünk minden kritikus testrészt, következhet egy meleg vizes zuhany. Utána pedig élvezhetjük, a lágy, puha, üde bőr érzetét, melyet a nyomelemekben gazdag sósviz együttes hatásának köszönhetünk.

A só lehetővé teszi, hogy bőrünk képes legyen magától regenerálódni, éppen ezért használható minden egyes bőrtípusra, nem kell attól tartani, hogy esetleg kiszárít, mint ahogyan tévesen gondolnánk. A só segít visszaállítani a bőr természetes pH értékét, száraz bőrnél lezárja a pórusokat, nem engedi kipárologni a nedvességet a bőrből, ezzel szemben a zsíros bőrnél pedig kiegyenlítő, harmonizáló hatása révén visszafogja a fagyú mirigyek túlzott működését. Pattanásos bőr esetében pedig gyulladás gátló hatását figyelhetjük meg, mivel az előbbiekben már említett vérkeringés fokozása által a bőranyagcsere folyamatok beindulnak s elősegítik a bőr alatti rétegekben felhalmozódott méreganyagok gyorsabb kiürítését.

Hát ennyit kedves vásárlónk a sosvízről, mint életelixírről, a benne rejlő ásványokról,növényekről, azoknak hatásairól, együttes gyógyító erejéről.

Remélem sikerült meggyőznöm benneteket a só használatának fontosságáról, s ez által rávezetni arra, hogy egy tudatosabb, egészség központibb életet éljetek, melyben nagy szerepet kap a minőségi fürdősó, mint egy lehetséges gyógymód.