selecteaza alta limba
Fara coloranti sau aditivi sintetici

Sarurile de baie din Praid, Sursele tale de tratament si relaxare.

Doresti sa invingi oboseala si stresul?

Foloseste SARE DE BAIE din Praid, un produs 100% natural, fara coloranti sau aditivi sintetici.

detalii
cosAcum in cos: 0 produse, in valoare de 0 RON

Sare de baie botanica din Praid - sursa ta de relaxare si sanatate. Alunga stresul, relaxare 100% naturala

 

Cum ti-ar placea sa te bucuri de o baie fierbinte si linistitoare, iar in acelasi timp sa iti rezolvi tot felul de probleme de sanatate, cum ar fi cele legate de piele, inclusiv acnee, infectii recurente, muscaturi de insecte sau chiar artrite si reumatisme? Cel mai usor poti obtine asta cu o baie sarata. Bineinteles, nu este nevoie sa fii bolnav ca sa beneficiezi de o baie cu sare. Este purificatoare si sanatoasa pentru oricine. O baie cu sare din Praid stimuleaza circulatia, hidrateaza pielea, creste retentia apei in piele, ajuta la regenerarea celulelor, detoxifica si ajuta la cicatrizarea si la vindecarea pielii iritate. De asemenea, baile cu sare din Praid reduc inflamarea muschilor si a articulatiilor, relaxeaza si alina durerile si ranile.

Este cunoscut faptul ca pielea este un absorbant excelent. Beneficiaza de efectele pozitive ale unei bai cu SARE DE BAIE - pe langa faptul ca sarurile ajuta la relaxarea organismului, au si efecte terapeutice de remarcat, calmeaza durerile, tonifica pielea, ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui, intarirea organismului si combaterea racelii. In plus, uleiurile volatile si plantele medicinale care intra in compozitia sarii de baie au efect de aromoterapie, ajutand la relaxarea si revigorarea organismului.

Sarea de baie provoaca o serie de reactii mecanice, declansand in tot organismul procese biologice, biochimice si biofizice, care conduc nu numai la rasfatul simturilor dar si la normalizarea functionarii diverselor organe si in acelasi timp la tratarea diferitelor boli, nevralgice, ginecologice, dermatologice, psihice, sexologice, osteoarticulatorii. Sarurile de baie se pot folosi cu real succes in scopuri terapeutice, pentru calmarea durerilor, in tulburarile circulatiei periferice, relaxarea organismului si combaterea stresului.

Foarte important este timpul petrecut in cada, care trebuie sa fie de cel putin 15 de minute, pentru a permite sarii si esentelor sa-si faca efectul. Spre exemplu, salvia este relaxanta, euforica si afrodisiaca, lavanda alunga insomniile, menta calmeaza durerile de cap, echilibreaza starea emotionala, mandarina reda buna-dispozitie, rozmarinul revigoreaza, trandafirul are efect calmant si antidepresiv (baile cu petale de trandafiri erau preferatele Cleopatrei). Sarea de baie alunga insomniile, ajuta la respiratia pielii, avand efecte dezinfectante si antiinflamatorii, stimuland in acelasi timp si circulatia sanguina.

Cum te ajuta baile cu sare?

Pielea este cel mai mare organ al corpului, asadar are o abilitate uimitoare de a absorbi, de a filtra toxine si de a livra nutrienti catre organism. Este de asemenea si cel mai vizibil semn al sanatatii corpului ca un intreg.

Cand pielea prezinta probleme cum ar fi eczeme, uscaciune, acnee, iritatie, acestea sunt de obicei semne ale unor probleme mult mai adanci din organismul nostru. Cum pielea este de asemenea si un organ de eliminare, corpul va impinge toxinele prin ea atunci cand alte organe interne de eliminare (ficat, rinichi, intestine, etc.) sunt supraincarcate.
Organele interne bolnave, vatamate, pot sa faca absortia mineralelor mult mai dificil, asadar baile cu sare sunt o solutie salvatoare: mineralele vor fi absorbite prin piele si vor fi folosite de organism dupa necesitati.

DIN ISTORIA BAILOR CU SARE

Baile in apa sarata au o lunga istorie. Cu aproape 500 de ani inainte de nasterea lui Cristos, Hippocrate, parintele medicinei, a observat cum pescarii care au rani le introduc in apa de mare sarata. De asemenea, pescarii pareau sa aiba foarte putine infectii sau complicatii ale ranilor dupa ce si le spalau cu apa de mare. Asadar Hippocrate si-a incurajat pacientii sa faca bai lungi in apa de mare incalzita, parte a unui tratament pe care l-a denumit talasoterapie. Acest gen de baie incurajeaza eliminarea toxinelor dintre sange si apa si o restaurare a echilibrului mineral din sange.
Intr-un studiu realizat in 1982 in Israel, cercetatorii au descoperit ca baile in apa sarate aduceau alinare durerilor musculare si articulare, pacientii avand o mobilitate mai amre dupa tratament. Alt studiu a aratat efecte benefice in osteoartrite si tendonite. Inca unul a demonstrat ajutorul pe care il dau baile sarate in urticarii, probleme cu somnul si eczeme. Pacientii cu infectii recurente si-au imbunatatit mult starea de sanatate cu bai de sare regulate, iar ranile si muscaturile de insecte s-au vindecat mult mai repede cu acelasi tratament.

La ce te ajuta baile cu sare?

Terapia cu sare este o metoda sigura si naturala pentru a te relaxa si a imbunatati functiile organismului in acelasi timp. De asemenea este o modalitate minunata de a intari sistemul imunitar si de a detoxifia.
Terapia cu sare este o tehnica naturala si non-invaziva care ajuta la alinarea unor probleme de sanatate cum ar fi:

Alinarea stresului
Dureri de muschi
Imbunatatirea circulatiei
Absortie mai buna a nutrientilor
Alinarea durerilor de cap
Grabirea procesului de vindecare a ranilor
In bolile respiratorii
Pentru copii: ajuta la absortia mineralelor si imbunatateste somnul
Pentru acnee, eczeme sau alte boli ale pielii
Pentru alinarea durerilor de articulatii
Imbunatateste hidratarea pielii

Cum folosesti sarea in baie?

Sarea de baie sulfoiodurata si sarea de baie relax:

Toarna aproximativ 0,5 kg sare de baie in cada, apoi umple-o cu apa calda. Bucura-te de efectele linistitoare ale baii pentru 15-30 minute. Nu te spala dupa ce iesi din baia sarata. Asteapta sa se usuce sarea pe piele, apoi eventual indeparteaza surplusul cu mana sau cu un prosop. Senzatia de usturime de la inceput este normal si va trece repede.
Continutul cutiei de 5 kg iti va ajunge pentru 10 bai. Se recomanda cate o baie zilnic.

Sarea de baie botanica:

Pentru te bucura de efectul binefacator al sarii si al plantelor din compozitiile de sare botanica, adauga o parte din continutul flaconului in saculetul disponibil, lasand sa curga apa cu multa presiune peste acesta. Durata recomandata a baii este de 15-20 de minute. Un flacon iti va ajunge pentru maxim 4 bai.

Sapunul de sare:

Foloseste sapunul de sare pe pielea curata si umeda. Lasa apoi sa se usuce. Stratul de sare de pe piele il indepartezi usor cu mana sau cu un prosop. Asteapta macar 20 de minute inainte de a folosi ulei pentru hidratare, daca simti nevoia. Iti recomandam sa nu folosesti crema, ci doar ulei pe pielea tratata cu sapun de sare.
Mai poti folosi sapunul de sare dupa barbierit, in loc de lotiune dupa ras. Calmeaza pielea, inceteaza inrosirea. Utilizarea permanenta poate vindeca foliculita.
Un sapun de sare ajunge cam 2-3 luni. La inceput trebuie folosit dupa fiecare spalare, pe urma, pe masura ce pielea devine din ce in ce mai sanatoasa, numai dupa nevoie.

Pe langa faptul ca sarurile ajuta la relaxarea organismului, au si efecte terapeutice de remarcat. Calmeaza durerile reumatice, tonifica pielea, ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui, trateaza bolile cailor respiratorii si intareste organismului.

Prin intermediul MAGAZINULUI ONLINE venim in intampinarea celor care doresc sa foloseasca aceste produse atat in scop terapeutic cat si pentru relaxare. Va oferim sare de baie imbogatita cu diferite ingrediente sau arome (musetel, menta, lavanda, muguri de brad, galbenele sau petale de trandafir), pentru combaterea si tratarea unor afectiuni (reumatismale, dermatologice, ginecologice, depresive, respiratorii). Comenzile se pot trimite online, urmand ca livrarea produselor sa se faca prin curier rapid.