selecteaza alta limba
 
cosAcum in cos: 0 produse, in valoare de 0 RON

SARE DE BAIE RELAX EUCALIPT

SARE DE BAIE EUCALIPT cu uleiul esential de eucalipt si cum se foloseste acesta pentru sanatate:

MOD DE UTILIZARE

Inhalatii
Puneti 500 de grame de sare de baie cu ulei esential de eucalipt in apa. Acopera capul cu un prosop si adu-l deasupra vasului, acoperind vasul astfel incit sa nu se piarda nimic din vaporii rezultati. Este important sa nu patrunda deloc aer rece, care nefiind la temperatura aburului poate afecta caile respiratorii. Distanta fata de vas va fi mai mare la inceput, pina te acomodezi cu temperatura aburului, apoi poti micsora distanta, apropiindu-te mai mult de vas. Procesul de inhalare dureaza citeva minute si consta in respiratii usoare si adanci.

Bai cu sare de baie

Turnati aproximativ 0,5 kg sare de baie in cada, apoi umpleti-o cu apa calda. Baia poate dura 15-30 minute, fara clatire, pentru a nu diminua efectul ”mantalei de sare”. Continutul cutiei este suficient pentru 3 bai. Se recomanda cate o baie zilnic.

Uleiul esential de eucalipt este obtinut din frunzele si ramurile eucaliptului. Eucaliptus globulus este cunoscut ca fiind copacul febrei. Vaporii obtinuti in procesul de distilatie sint folositi pentru extragerea uleiului din partile componente ale copacului si aproape 55 de kg material sint necesare pentru obtinerea unui kg de ulei.

Efectul antibacterian si antimicrobian este dovedit:

Proprietatile vindecatoare ale acestui ulei au fost descoperite de aborigeni, bastinasii din Australia, de unde este si copacul originar. Ei utilizau acest ulei ca un remediu pentru problemele de piele si pentru febra.

Specialistii moderni se bazeaza pe acest produs pentru a trata racelile si alte indispozitii respiratorii. Uleiul este un descongestionant usor si are un puternic efect antibacterian si antimicrobian.

 

Diverse utilizari cu efecte bune:

- Ingrijirea pielii: arsuri, basici, taieturi, herpes, intepaturi ale insectelor, paraziti, infectii ale pielii.

- Circulatie, muschi si articulatii: dureri musculare, circulatie deficitara, reumatism.

- Sitemul respirator: astm, bronsita, guturai, sinuzita, infectii in git.

- Sistemul genito-urinar: cistite, leucoree.

- Sistemul imunitar: raceli, gripa, pojar.

- Sistemul nervos: debilitate, migrene, nevralgii.

Substanta activa are proprietati dezinfectante:

Principala substanta activa a uleiului de eucalipt este eucalyptolul, care are proprietati antibacteriene si dezinfectante.

Ea functioneaza, de asemenea, ca diuretic, reduce glicemia si usureaza tusea si febra. Uleiul de eucalipt are un efect analgezic si deseori este folosit in preparatele destinate reducerii durerilor musculare si articulare.

La nivel psihic, uleiul de eucalipt combate epuizarea si favorizeaza concentrarea.

Uleiul de eucalipt adaugat in sare de baie va induce o stare de bine, stimulind atit mintea, cit si corpul. Folosit in tratamentele de infrumusetare, uleiul de eucalipt cu sare este adaugat in sauna ajutind la detoxifierea corpului.

Inhaland aroma de eucalipt putem evita o raceala, calmarea tusei cu o sare de baie eucalipt:

Puneti 500 de grame de sare de baie cu ulei esential de eucalipt in apa. In felul acesta veti putea sa usurati plaminii de flegma care ii incarca. Uleiul de eucalipt este, de asemenea, bun pentru reducerea bacteriilor din aer, germenii din aer.

Pentru rani si abcese, efectul antibacterial al uleiului de eucalipt poate ajuta la vindecarea acestora. El este bun, de asemenea, contra muscaturilor de insecte si ulceratiilor.

Mod de utilizare:

Turnati aproximativ 0,5kg sare de baie in cada, apoi umpleti-o cu apa calda. Baia poate dura 15-30 minute, fara clatire, pentru a nu diminua efectul ”mantalei de sare”. Continutul cutiei este suficient pentru 3 bai. Se recomanda cate o baie zilnic.

Recomandari:

Adjuvant in dieta reumatismului si infectiilor cailor respiratorii, probleme ginecologice, in recuperare posttraumatica ( fracturi, luxatii, entorse ). Are efect calmant, inviorator.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la una sau mai multe componente.

Mod de pastrare: Ferit de lumina si caldura, la temperaturi cuprinse intre 0-25C.

A se folosi preferabil inainte de data marcata pe ambalaj.

Notificare MSP nr. 59396 /2011

Testat dermatologic.

Ingrediente: sodium chlorid (sare gema), Aetherolum Eucalipt ( Ulei esential natural Eucalipt ) .