selecteaza alta limba
 
cosAcum in cos: 0 produse, in valoare de 0 RON

Sare de baie botanica LAVANDA

Sare de baie botanica LAVANDA -1000 grame

LAVANDA

Era folosita de romanii bogati amatori de lux in apa de baie. Cam asta inseamna cuvantul "lavanda": ceva pentru spalat. La noi i se mai spune levantica, printr-o asociere dupa ureche cu Levantul. Levant, levanta, levantica. Cel putin, asa sugereaza Dictionarul explicativ al limbii romane.

Proprietatea cea mai important a lavandei este aceea de a calma. Inhalata sau adaugata in baie, relaxeaza nervos, relaxeaza muscular, combate insomnia, isteria, depresia, durerile de cap.
Pe langa proprietatile calmante, lavanda stimuleaza circulatia sanguina si este antiseptica. Folosita in baie locala, este capabila sa lupte cu infectii si micoze din cele mai persistente, cum este infectia cu candida albicans.
Mai stim, de asemenea, ca indeparteaza insectele de tot felul prin eliberarea sub orice forma a elementelor volatile.

In cosmetica, lavanda are avantajul compatibilitatii cu orice tip de piele. Stimuleaza regenerarea celulelor, atenuand formarea cicatricilor si a vergeturilor. Incetineste evolutia ridurilor. Ajuta la vindecarea arsurilor, la refacerea pielii deteriorate de expunerea prelungita la soare, vant sau frig. Toate acestea, prin utilizarea sub forma de unguent, ulei de masaj sau adaugata in baie.

Pentru eficienta maxima si actiuni multiple, se recomanda remediile in formula combinata. Lavanda este prezenta in retete cu intrebuintari aparent foarte diverse. In fond, destinatia sa este aproximativ aceeasi de fiecare data: sa calmeze.

Mod de utilizare:

Pentru a te bucura de efectul binefacator al sarii si al plantelor din aceasta compozitie adauga o parte din continutul flaconului in saculet, lasand sa curga apa cu multa presiune peste acesta. Sarea si plantele se vor dizolva in acest mod si iti vor aroma baia. Saculetul se poate refolosi ori de cate ori aveti nevoie. Durata recomandata a baii este de 15-20 de minute. Un flacon iti va ajunge pentru maxim 4 bai.

Compozitie: sodium chlorid (sare gema), Lavandula officinalis (levantica).

Recomandari: Adjuvant in dieta infectiilor, relaxant.

Contraindicatii: hipersensibilitate la una sau mai multe componente.

Mod de pastrare: ferit de lumina si caldura, la temperaturi cuprinse intre 0-25°C.

A se folosi preferabil inainte de data marcata pe ambalaj.

Notificare MSP nr. 59412 /2011